Din guide til MC-hansker

Hos oss på Speed Motorcenter, forstår vi at hver motorsyklist er unik, og det samme gjelder deres utstyr.

Speed Motorcenter / Speed MC / MC- hansker / Sandefjord

En av de viktigste delene av motorsykkelutstyret er hanskene. De er ikke bare et motetilbehør, men spiller en avgjørende rolle i å beskytte hendene dine mot værforhold, og uønsket søl og sprut.

Men hvordan velger du de perfekte hanskene når det finnes så mange alternativer?

Her er din guide til å velge de riktige motorsykkelhanskene med tanke på komfort, kompabilitet, klima og beskyttelse.

Passform:

Det første steget er å finne en MC- hanske som passer perfekt. Alle hender er forskjellige, og riktig passform er avgjørende. Hansker som sitter for løst, kan skli av hvis du velter, eller de kan stramme seg sammen og hindre kontroll. For trange hansker kan begrense bevegelses friheten og svekke kjøreopplevelsen. Det viktigste er å finne en MC-hanske som tar hensyn til bredden på hånden, lengden på fingrene og tykkelsen på håndleddet.

Hanskene bør være komfortable og kompatible med resten av motorsykkelutstyret ditt. Om hansken skal være inni eller over jakkeermene er et spørsmål om personlige preferanser, men husk at hansken bør harmonere med det øvrige utstyret ditt.

En liten huskeliste når du skal velge MC-hanske:

 1. Mål hånden din for å sammenligne med størrelseskartene til produsenten.
 2. Sjekk fingerlengden, og om de utfyller hansken godt.
 3. Sjekk håndledds justeringen for å sikre en trygg og komfortabel passform.
Speed Motorcenter / Speed MC / MC- hansker / Sandefjord

Når du skal velge motorsykkelhansker, finnes det flere typer å velge mellom, hver med sine unike egenskaper og bruksområder. Her er en nærmere titt på de forskjellige typene MC-hansker:

 • Sommerhansker: er designet for varme værforhold. De er laget av lette, pustende materialer som tillater god luftstrøm, noe som bidrar til å holde hendene kjølige. Disse hanskene er ofte tynnere og gir bedre fingerferdighet og følelse på kontrollene.
 • Vinterhansker: er designet for å beskytte hendene mot kulde og vær. De er laget av tykkere materialer og ofte utstyrt med termisk fôr for å holde hendene varme. Mange vinterhansker er også vanntette for å beskytte mot regn og snø.
 • Helårshansker: er designet for å være allsidige og komfortable under ulike værforhold. Disse hanskene kombinerer egenskaper fra både sommer- og vinterhansker og kan være et godt valg for de som kjører året rundt.
 • Racinghansker: er designet for høy ytelse og maksimal beskyttelse. De brukes ofte av motorsportutøvere og har flere sikkerhetsfunksjoner, inkludert forsterkede knokebeskyttere og ekstra beskyttelse på håndleddet.
 • Cruiser/Retrohansker: Disse hanskene er ofte laget av klassisk skinn og har et retro utseende som passer til cruiser-motorsykler. De prioriterer stil, men tilbyr også god beskyttelse.
 • Adventure- og touring hansker: er designet for langdistansekjøring og varierte værforhold. De kombinerer funksjoner som værbestandighet, komfort og holdbarhet.
 • Tekstilhansker: Moderne tekstilhansker tilbyr stor variasjon i styrke og beskyttelse. De kan være laget av materialer som Kevlar eller andre syntetiske stoffer som gir god slitestyrke og beskyttelse.
Speed Motorcenter / Speed MC / MC- hansker / Sandefjord

Valg av materialer:

Skinn:

 • Naturlig slitesterkt og gir god beskyttelse mot friksjonsskader.
 • Former seg etter hånden for bedre passform og komfort.

Tekstil:

 • Moderne tekstiler kan være svært sterke og beskyttende.
 • Ofte lettere og mer komfortable i varierende værforhold.

Smarte løsninger:

 • Touchscreen-kompabilitet: Noen hansker har «smart touch» på pekefingeren for å kunne bruke smarttelefonen uten å ta av hansken.
 • Gummi-nal: Enkelte hansker har en liten gummi-nal for å skrape bort vann fra hjelmens visir.
 • 2-i-1 hansker: Hansker med to forskjellige fòr for varierende værforhold.

Vær og klima:

Vi kan ikke kontrollere været, men vi kan i hvertfall ruste oss for å takle det. Klimaet du skal kjøre i har stor betydning for valget av hansker. Hvis du kjørere i mildt vær i et varmere klima, kan lettere, kortere hansker i sommerstil være et ideelt valg. Ventilasjonsegenskapene holder hendene dine kjølige og friske.

Er du derimot en eventyrer som legger ut på lange turer, trenger du hansker som beskytter i all slags vær.  Vinterkjøring krever tykkere hansker med termiske egenskaper og vanntetthet. Du må vurdere om det er tilstrekkelig med en hanske for tre sesonger, eller om du har råd til å investere i et par som dekker tørke, vind, kulde og varme. Hvis du er en helårsfører som trosser alle fire årstider, finnes det også hansker for fire sesonger.

Speed Motorcenter / Speed MC / MC- hansker / Sandefjord

MC-hansker gir ikke bare komfort, men også viktig beskyttelse. Tenk over hvilket beskyttelsesnivå du ønsker, fra full dekning av håndleddet til beskyttelse av knoker og fingre, dobbel lukking m.m…

En racing-hanske gir for eksempel maksimal beskyttelse. Men hvis du mener at du ikke trenger så omfattende beskyttelse, kan en lettere sommerhanske med bedre luftgjennomstrømning være et mer komfortabelt alternativ. Uansett hva du velger, må du sørge for at hanskene oppfyller sikkerhetsstandarder. Det finnes mange materialer som er utviklet for å beskytte hendene dine, så velg med omhu.

Valg av MC-hansker avhenger av kjørestilen din, klimaet du kjører i, og dine personlige preferanser for komfort og beskyttelse. Hos Speed Motorcenter kan vi hjelpe deg med å finne de perfekte hanskene for dine behov, enten du trenger dem til sommerkjøring, vinterkjøring, racing, eller lange eventyr på to hjul.

Kom innom å prøv vårt brede utvalg av hansker fra ledende produsenter, eller se i vår nettbutikk:

Vi er her vår å sikre at du får den beste kjøreopplevelsen med maksimal beskyttelse og komfort.

Les også: