Hva må du tenke på når du skal kjøpe ny motorsykkel?

Å kjøpe en ny motorsykkel er en stor avgjørelse for de fleste, og det krever mye research og vurdering.

I tillegg til å finne en sykkel som ser fin ut og har riktig farge, er det viktig å fokusere på flere andre faktorer for å sikre at du får en sykkel som passer dine behov.

Hva skal jeg bruke sykkelen til?

Det viktigste spørsmålet å stille seg selv er hva du skal bruke sykkelen til. Skal du pendle til jobben, kjøre i byen, eller planlegger du lange turer på landeveien? Eller kanskje du vil utforske grusveier og terreng? Å ha en klar forståelse av bruksområdet vil hjelpe deg å eliminere mange modeller og fokusere på de som passer best for dine behov. For eksempel:

  • Pendling og bykjøring: En scooter eller en lettvekts ‘nakensykkel’ kan være ideelle valg.
  • Lange turer: Komfortable sykler med et godt sete, varme i holkene, robust vindskjerm og god bagasjeplass er essensielt. Tenk på touring-sykler.
  • Off-road og grusveier: Adventure-sykler er designet for å takle både asfalt og grus.

Hvilken sittestilling passer meg best?

Sittestillingen er avgjørende for komforten, spesielt på lengre turer. Hvis du har vondt i knærne, trenger du en sykkel med god benplass. Har du problemer med skuldrene, vil en oppreist sittestilling være bedre enn en «race» sykkel hvor vekten ligger på armer og skuldre. Prøvekjør forskjellige modeller for å finne ut hva som passer deg best. De fleste forhandlere tilbyr demosykler for dette formålet. Husk at mange sykler kan justeres for å passe bedre, for eksempel kan de senkes opptil 40 mm.

Hvilken størrelse er rett for meg?

Størrelsen og kraften på motorsykkelen bør tilpasses din erfaring og bruksbehov. En kraftig motor på 1000 cc kan virke fristende, men det er sjelden nødvendig for vanlige kjøreforhold på norske veier. For nybegynnere er det ofte best å starte med en mindre, mer håndterbar sykkel som gir god kontroll og trygghet. Hvis du planlegger å kjøre lange turer med mye bagasje, kan en større motor på over 300 cc være mer passende for å sikre en komfortabel og morsom opplevelse.

Hvor mye ønsker jeg å bruke på sykkel?

Budsjettet ditt spiller en stor rolle i valg av motorsykkel. Det finnes et bredt spekter av priser, og det er viktig å finne noe som passer din økonomi. Ta en tur til en faghandler som Speed Motorcenter, hvor erfarne ansatte kan hjelpe deg med å finne en sykkel som passer både dine behov og din prisklasse. De kan også gi deg råd om modeller du kanskje ikke har vurdert og hjelpe med tekniske spørsmål. Speed Motorcenter finner du på Skolmar 30 i Sandefjord, like ved E18.

Å bruke kunnskapen som finnes hos en faghandler kan gjøre prosessen enklere og sikre at du ender opp med en sykkel som du vil være fornøyd med i mange år fremover.

Velkommen til Speed Motorcenter – faghandel siden 1970.