Personvernerklæring

For å gjøre Speed Motorcenter bedre og sikre en god kjøpsopplevelse hos oss, samler vi inn informasjon fra alle som besøker våre sider. Vi bruker personlig informasjon og data for å:

  • Sørge for å gi deg relevant informasjon og anbefalinger
  • Sørge for at våre tjenester fungerer så bra som mulig for deg
  • Sørge for at Speed Motorcenter AS er en trygg plass for deg å kjøpe varer og tjenester

Sikring og bruk av dine data

Når du bruker Speed Motorcenter, gir du oss tilgang til opplysninger om deg. I denne personvernerklæringen kan du lese hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.
Personvernerklæringen gjelder for alle våre nettsteder og øvrige digitale tjenester som for eksempel blogg, e-postabonnement og registrering av informasjon gjennom skjemaer, digitale- og nettbaserte kanaler, m.m.
Vilkårene styrer alt vi gjør innen innsamling, behandling og bruk av data. De tar også for seg dine rettigheter til innsyn, endring og sletting av personlig informasjon om deg. Ved å benytte våre digitale kanaler samtykker du til vilkårene. Hvis du er uenig i datapraksisen som er beskrevet i vilkårene bør du unngå å bruke våre digitale kanaler.

1. Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse. Opplysninger om hvordan du bruker Speed Motorcenter, for eksempel hvilke artikler eller annonser som du har lest på våre nettsider anses også som personopplysninger.

2. Hvilke personopplysninger behandler vi?

Vi kan behandle personopplysninger innen følgende kategorier:

  • Grunnleggende informasjon, for eksempel navn, adresse og kontaktopplysninger, telefonnummer og E-post.
  • Demografisk informasjon, for eksempel fødselsdato, personnummer i forbindelse med registering av kjøretøy hos Statens vegvesen.
  • Opplysninger om kundeforholdet, for eksempel kjøretøy opplysninger, ordre- og faktureringsopplysninger, betalingsopplysninger, markedsføringstillatelser og kontakt med kundestøtte.
  • Opplysninger skapt i forbindelse med bruk av våre digitale kanaler, for eksempel teknisk informasjon om enheten som du bruker når du besøker våre digitale kanaler (herunder dato og tid, hva slags PC/mobiltelefon, operativsystem og nettleser du bruker, IP-adresser, skjermstørrelse etc.). Les mer under «Navigasjonsinformasjon» som beskriver dette grundigere.
  • Eventuelle andre opplysninger som er lagret på grunnlag av ditt samtykke. Du vil i så fall få spesifikk informasjon om hvilke opplysninger vi lagrer og hva de brukes til når vi ber om ditt samtykke.
  • Våre digitale kanaler er ikke ment for, eller rettet mot barn under 13 år. Vi lagrer ikke bevisst informasjon om barn under 13 år. Hvis du mener vi har lagret opplysninger om et barn under 13 år, kan du kontakte oss skriftlig slik at vi kan slette informasjonen.

3. Hvorfor samler vi inn personopplysninger?

Speed Motorcenter er en av Norges største Motorsykkel forhandlere, og vi ser som oss selv som en FAGHANDEL innen MC teknikk, sikkerhetsutstyr og annet som tilhører vår bransje.

Speed Motorcenter er Medlem av NMCF, Norsk Motorsykkel Forhandler Forening, en interesseorganisasjon som skal sikre faghandlerens posisjon i verdikjeden, og at MC handleren skal være den viktigste møteplassen for Norske motorsyklister. Vi har signert og forsøker å etterleve NMCF sin autorisasjon, Klikk her for å lese mer om NMCF og deres Autorisasjon.

4. Hva bruker vi dataene til?

Speed Motorcenter, våre samarbeidspartnere og tjenesteleverandører kan bruke opplysningene du selv har registrert, og opplysninger som vi mottar gjennom kundeforholdet, for å administrere kundeprofilen din, og til å kontakte deg for å informere om ulike medlemsfordeler. Opplysningene om deg brukes for å kommunisere med deg per brev, telefon og via elektroniske kanaler.

Vi trenger opplysninger om deg for å kunne kommunisere med deg, sende relevant informasjon, samt tilbud og annet som vi tror kan være av interesse for våre kunder.

Her er en mer detaljert oversikt over de viktigste formålene vi bruker personopplysninger til:

  • Distribuere nyhetsbrev. For å kunne sende e post må vi lagre navn og e-postadresse. Hvis du ikke er medlem, benytter vi opplysningene kun til å administrere utsending av nyhetsbrev. Du melder deg selv av, enten via nettsiden eller en lenke i nyhetsbrevet.
  • Håndtere påmeldinger til kurs. Ved påmeldinger til kurs og arrangement blir kun nødvendige personopplysninger lagret, blant annet navn, kontaktinformasjon. Vi trenger opplysningene for å administrere påmelding og deltakelse.
  • Tilpasse Speed Motorcenter til deg og dine interesser: Vi kan for eksempel vise deg annonser som ligner på ting du har sett og anbefale innhold basert på hva andre har likt. Du kan også få anbefalinger og tilbud basert på din adresse eller hvor du befinner deg.
  • Informere om aktivitetsdager på Speed Motorcenter eller andre aktiviteter hvor vi er representert og som vi tror kan være av interesse for deg. Du kan velge å takke nei til dette i dine innstillinger. All markedsføring vi sender ut på denne måten følger markedsføringsloven.
  • Forstå markedstrender og behov gjennom statistikk: Vi analyserer data fra grupper av våre kunder å forbedre og videreutvikle våre tjenester.
  • Forhindre uønsket eller kriminell aktivitet: Det er veldig viktig for oss å sikre at våre markedsplasser er trygge markedsplasser. Derfor gjør vi hva vi kan for å forhindre uønsket eller kriminell aktivitet. Vi bruker flere typer data for å gjenkjenne regelbrudd og svindelforsøk, blant annet IP-adresser, informasjonskapsler, annonse- og meldingshistorikk. Hvis vi oppdager noe mistenkelig, vil vårt kundesenter eller sikkerhetsteam ta over og følge opp direkte.
  • Foreta undersøkelser: Speed Motorcenter gjennomfører tidvis spørreundersøkelser og annen datainnsamling. Deltakelse i slike undersøkelser er frivillig. Vi vil alltid informere om formålet med spørreundersøkelsen og hvorvidt den er anonym eller ikke, og vil ikke bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt.
  • Andre formål du har samtykket til. Vi vil kunne behandle dine personopplysninger for ethvert annet formål som du spesifikt har gitt oss et samtykke til.

5. Hvilke regler gjelder for håndtering av personopplysninger?

Speed Motorcenter er behandlingsansvarlig for håndteringen av personopplysninger som samles inn ved bruk av våre tjenester, påloggingsløsningen og reklamevisninger.

Vi følger personopplysningsloven i behandlingen av personopplysninger.
Når du lar oss formidle personopplysninger til andre, vil disse ha et selvstendig ansvar for videre behandling av opplysningene. Det samme gjelder opplysninger du utveksler med andre nettsteder etter å ha fulgt lenker fra våre nettsider.

6. Hvilken informasjon samler vi om deg?

Vi samler i all hovedsak opplysninger som du selv oppgir

  • Når du registreres som kunde på Speed Motorcenter eller legger inn informasjon i annonser og skjemaer og annet på våre Digitale plattformer.
  • Meldinger du sender via Speed Motorcenter, for eksempel til kundesenteret eller folk du handler med.
  • Omtaler og andre tilbakemeldinger du gir gjennom tjenesten.
  • Opplysninger vi samler inn om din bruk av Speed Motorcenter
  • Hvilken teknologi du bruker. Om du er på PC, nettbrett eller mobil, hvilken nettleser du bruker, IP-adresse, nettverksoperatør og lignende.
  • Hva du gjør. For eksempel hvilke sider du besøker, innhold og annonser du klikker på og hvilken reklame og innhold vi har vist deg.
  • Hvor du er. Vi registrerer din geografiske posisjon basert på din IP-adresse eller andre former for lokalisering.
  • Informasjon fra andre kilder. Vi mottar informasjon fra kunder og andre tredjeparter som hjelper oss å analysere bruken av Speed Motorcenter og forbedre tjenestene våre. En av våre alliansepartnere og støttespillere kan for eksempel gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en reklame hos oss.
  • Bruk av sosiale media. Vi har profiler/sider i sosiale medier. Når du besøker disse sidene, eksempelvis våre sider på sosiale medier, på WEB-shop’en vår, eller på våre hjemmesider vil det sosiale mediet, eksempelvis Facebook, behandle dine personopplysninger og bruke informasjonskapsler. Mer informasjon om hvordan det sosiale mediet behandler personopplysninger finner du i det respektive sosiale mediet.

Informasjonen lagres enten i våre databaser eller på enheten du bruker (pc, mobiltelefon etc.). Her kan du lese mer om informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for lokal lagring.

7. Hvordan deler vi informasjonen med andre?

Speed Motorcenter deler i enkelte tilfeller personopplysninger med andre bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner. Dette er først og fremst for å kunne gi deg bedre og tryggere produkter og tjenester. Her er de viktigste eksemplene:

  • Opplysninger som er nødvendige for å utføre tjenester for Speed Motorcenter kan deles med våre tjenesteleverandører og samarbeidspartnere. Den enkelte leverandør behandler opplysningene etter egne omforente retningslinjer i henhold til databehandleravtaler signert av begge parter. Dette gjelder blant annet overføring av informasjon til Statens Vegvesen i forbindelser med eierskifter, til forsikringsselskap og finansieringsselskap i forbindelse med forsikring og finansiering, og ikke minst til relevante eksterne selskap i forbindelse med registrering av garanti og eieropplysninger.
  • Når andre utfører tjenester på våre vegne Dette kan f.eks. være når vi bruker en tredjepart til å gjennomføre betalingstransaksjoner, eller f.eks. verktøy fra Google Analytics til å analysere av bruken av våre tjenester. Disse bedriftene har ikke lov til å bruke denne informasjonen til noe annet enn å utføre tjenester for oss.
  • Av sikkerhetshensyn. For å beskytte deg mot at uvedkommende får tilgang til din brukerkonto kan dinbedrift.no bruke eksterne sikkerhetstjenester som siker vår informasjon og våre system.
  • Offentlige myndigheter som Skatteetaten, Tolletaten og Politiet kan i noen tilfeller kreve at vi utleverer informasjon. For eksempel kan vi pålegges å utlevere annonse- og meldingshistorikk.
  • For å hindre svindel eller avklare tvister vil relevant informasjon kunne utleveres til tvistemotpart eller andre.
  • I forbindelse med virksomhetsoverdragelse, f.eks. som ledd i fusjon, oppkjøp, salg av våre eiendeler eller overføring av tjenester til et annet selskap. I dette tilfellet vil du bli varslet via e-post og/eller se et varsel i våre digitale kanaler om eventuelle endringer i eierskap, bruk av din personlige informasjon og valg du måtte ha angående din personlige informasjon.
  • Uten ditt samtykke eller at vi er rettslig forpliktet til det, vil vi utover dette ikke utlevere dine personopplysninger til utenforstående/tredjeparter.

8. Hvilke rettigheter har du?

Det er dine data og du har sterke rettigheter. Du har rett til innsyn i dine egne personopplysninger, og kan når som helst kontakte oss hvis du ønsker å få tilgang til eller korrigere personopplysningene dine.

For det første, det er frivillig å bli kunde hos Speed Motorcenter og derigjennom er det frivillig for deg å oppgi personopplysninger. Vi vil ikke be om flere opplysninger enn det som er nødvendig for å administrere kundeforholdet ditt, i henhold til formålet for oppbevaringen av informasjon.

Du har rett til å få innsyn i opplysningene dine. Du har også rett til å få rettet eller slettet opplysninger vi har om deg i henhold til lovverket, dog ikke informasjon som Speed Motorcenter etter lover er pålagt å oppbevare for offentlig innsyn, herunder faktura og betalings informasjon. Du kan be om at behandlingen begrenses dersom du for eksempel mener at behandlingen er ulovlig. Disse rettighetene forklarer vi nærmere om nedenfor, og vi beskriver også hvordan du kan gå frem dersom du ønsker å benytte deg av noen av dine rettigheter. Dersom du ikke vet om Speed Motorcenter behandler personopplysninger om deg kan du be om bekreftelse på dette ved å kontakte oss.

Nedenfor finner du informasjon om hvordan du kan benytte deg av dine rettigheter.

  • Din rett til å få se opplysninger vi behandler om deg (rett til innsyn). Du har rett til å få se de opplysningene vi behandler om deg. For å be om innsyn henvender du deg til daglig leder på Speed, og så vil han iverksette en informasjonsutveksling med deg.
  • Din rett til å få rettet gale opplysninger. Du har rett til å få feilaktig informasjon rettet. Du kan oppdatere en del opplysninger på din kundeprofil, om du har en brukerkonto på vår WEB-shop. Dersom det er andre opplysninger du mener må rettes kan du kontakte oss direkte.
  • Du har ingen plikt til å oppgi personopplysninger til oss, men dersom du velger å la være er det mulig at vi ikke kan yte deg våre tjenester fordi vi eksempelvis ikke kan fakturere deg for tjenestene eller sende deg informasjon du ber om.
  • Din rett til å få data slettet (retten til å bli glemt). Du har som hovedregel rett til å få slettet personopplysninger om deg. For å be om sletting av data må du kontakte oss.
  • Din rett til å motsette deg og begrense behandling. I enkelte sammenhenger har vi anledning til å behandle personopplysninger om personer dersom behandlingen er nødvendig for å oppfylle våre legitime interesser, forutsatt at de registrertes rettigheter og friheter ikke veier tyngre. I slike tilfeller har du som registrert rett til å protestere mot at vi behandler personopplysninger om deg. Som hovedregel vil vi da stanse denne behandlingen av personopplysninger, og dette gjelder uten unntak dersom formålet er direkte markedsføring. Du har også en i enkelte sammenhenger anledning til å be om at behandlingen av dine personopplysninger stanses eller begrenses. Dersom du benytter deg av denne rettigheten kan opplysningene dine kun behandles basert på et samtykke fra deg eller for enkelte andre formål som fremgår direkte av personopplysningsloven. Nærmere informasjon om denne rettigheten finner du på hjemmesidene til Datatilsynet.

Vi vil minne om at det er enkelte unntak fra rettighetene vi har beskrevet her. Disse unntakene følger av lovgivningen, og kan for eksempel innebære at det ikke gis innsyn i enkelte opplysninger på grunn av hensynet til andre personers rettigheter og friheter, eller at enkelte personopplysninger ikke kan slettes fordi lovkrav eller andre hensyn medfører krav til lagringstid.

9. Hvordan varsler vi om endringer i denne personvernerklæringen?

Av og til gjør vi endringer personvernerklæringen vår. Vi vil iblant kunne oppdatere Speed Motorcenter sin personvernerklæring for å gjenspeile endringer på nettstedet eller lovverket, eller ved vår personvernerklæring. Ved større endringer vil vi informere om dette i vårt hjelpesenter, eller du informeres ved neste gangs pålogging. I særlige tilfeller vil innloggede brukere varsles direkte ved epost.

10. Hvordan sikrer vi dine data?

Speed Motorcenter har gode rutiner og tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i lovgivningen.

Våre data i ERP systemet ligger lagret eksternt hos en ISP-leverandør, med gode sikkerhetsrutiner og aksesskontroll. Her blir daglig sikkerhetskopiering av alle informasjon og oppdateringer av sikkerhetsprotokoller etc. utført. Liste over underleverandører som behandler ulike deler av vår informasjon på vegne av speed kan utleveres ved direkte henvendelse til Speed Motorcenter.

Speed Motorcenter AS
Skolmar 30 B
3232 Sandefjord
Telefon: +47 33 48 70 00

11. Hvor lenge lagrer vi dine opplysninger?

Vi vil lagre dine personopplysninger så lenge som nødvendig for å oppfylle de formålene som er angitt i vilkårene, med mindre en lengre lagringsperiode er pålagt eller tillatt i henhold til gjeldende lovgivning.
Personopplysningene lagres så lenge du har en aktiv relasjon til oss eller våre digitale kanaler, eller til du selv ber oss om å glemme deg og slette lagret informasjon om deg. Vi definerer en relasjon til oss eller våre digitale kanaler som å:

  1. være kunde av oss
  2. ha samtykket i å motta markedsføringsinformasjon fra oss,
  3. aktivt bedt om kontakt med oss via sosiale medier, elektroniske meldinger eller elektroniske skjemaer,
  4. vært aktiv i våre digitale kanaler etter du har gitt ditt samtykke. Relasjonen defineres som aktiv dersom den har vært utøvd i løpet av de siste 24 måneder.

Oppbevaring av anonymiserte opplysninger er ikke gjenstand for slike begrensinger eller krav. Vi forsøker i tillegg å sikre at personopplysninger og annen kundeinformasjon er oppdatert og korrekt, og at vi ikke lagrer informasjon som er unødvendig i forhold til formålene ved behandlingen av personopplysninger.

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål eller mener at vi ikke håndterer personopplysningene dine på riktig måte, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss (se kontaktinformasjon nedenfor). Du har også rett til å klage til Datatilsynet (www.datatilsynet.no), men vi ber om at du kontakter oss først, slik at vi kan forsøke å gi deg de svarene du trenger og få rettet opp mulige misforståelser.

Hvis du ønsker å komme i kontakt med oss, kan du sende en e-post til faktura@speedmc.no eller sende en henvendelse til Speed Motorcenter AS, Skolmar 30B, 3232 Sandefjord, Att.: Daglig leder, eller via telefon 33 48 70 00.