Tips til valg av MC-regndress

Nå går sesongen mot slutten for de aller fleste. For de av oss som ønsker å forlenge sesongen så godt det lar seg gjøre blir bekledning ekstra viktig på våte og kalde dager. Godt regntøy kan være en billig investering for å holde deg tørr, kjøreutstyret rent eller rett og slett holde litt ekstra på varmen.

Hvordan finne riktig regndress? Speed Motorcenter / Motorsykkel / MC

Hvilke alternativer av MC regndress finnes det?

Vi deler det gjerne inn i to kategorier, hel-dress eller todelt. Med en todelt dress får man litt flere muligheter, noen ganger er det veldig vått på veien og da kan det være lurt å ta på en regnbukse. Noen ganger kan det være litt kjølig og da kan det være deilig og bare ta på en regnjakke som luner.

Hvorfor hel-dress?

De er enklere å ta av og på og du trenger ikke en dress som er fire nummer for stor for å kunne klare det. Med en hel-dress så er man klar til å kose seg på sin MC uansett vær og den har gjerne god synlighet. Selv om man har vanntett kjøreutstyr, så kan det være lurt å bruke regntøy for å beskytte MC bekledningen for skitt når det er grisete føre ute. Den luner også godt og holder på varmen hvis det er litt kjølig.

Hvorfor todelt dress?

Den todelte utgaven kommer gjerne med jakke og bukse separat. Da er det enklere å finne riktig størrelse på det man trenger. Noen leverandører kommer med D-størrelse (litt bredere passform enn standard) og kort utgaver, dette gjør det enklere å finne noe som passer. Da slipper man store dresser som flagrer. Mange utgaver har også stretch for bevegelighet. Med en todelt dress så får man flere bruksområder og de kan brukes separat ut fra behov.

Hvordan skal dressen sitte på?

Når man skal finne rett regndress er det lurt å få prøvd dressen med kjørebekledningen under, både motorsykkel jakke, bukse og støvler. Det er en fordel å velge en størrelse som er stor nok til at man klarer å kle seg på egenhånd. Her er det mange dresser med glidelåser fra bukseenden helt opp til knærne, noe som gjør det enklere å ta på dressen med utstyr under. Det er også viktig å se etter en størrelse som er liten nok til at den ikke blafrer i vinden.

Hos oss finner du utvalg fra blant annet BMW, Scott, Spidi, Lindstrands og Jofama. Trenger du hjelp til å finne riktig type og størrelse for ditt behov er du velkommen til oss så skal vi hjelpe deg.