Hvordan velge det beste sikkerhetsutstyret til motorsykkelturen?

Sommeren er på vei, og sesongen er i gang. Riktig sikkerhetsutstyr er avgjørende, og hos Speed ønsker vi å gi deg noen råd når du skal kjøpe nytt MC-utstyr.

Ingen forventer å krasje, men ulykker kan skje alle. I slike tilfeller kan godt sikkerhetsutstyr være livsviktig.

I Norge er det kun påbudt med hjelm, men det er viktig å beskytte hele kroppen, inkludert hender, rygg, armer og ben. Hos Speed Motorcenter vil vi sørge for at du får det beste utstyret tilpasset dine behov, da sikkerhetsutstyr er svært individuelt. Her er noen ting du bør tenke på når du kjøper utstyr:

Hjelm

For hjelmer gjelder det at den sikreste hjelmen er den som passer hodet ditt best. Det er overraskende hvor ulike hodestørrelser og -fasonger kan være, så prøv flere hjelmer og gå rundt i butikken for å sjekke komforten over tid. Hjelmen skal sitte stramt uten å presse på panne eller tinning, og husk at den former seg litt etter hodet ditt. Mange kjøper for store hjelmer, så vær nøye med størrelsen. En hjelm bør byttes ut hvert femte år ved normal bruk.

Hansker

Når det gjelder hansker, er det mye å velge mellom. Hvis du kjører i ulike årstider, kan det være lurt å investere i to sett hansker: ett par varme hansker og ett par for sommerbruk. Luft isolerer, så varme hansker skal ikke være for små, og sommerhansker bør ventilere godt.

Støvler/sko

Her har utvalget eksplodert de siste årene, og vi ser at stadig flere fabrikanter kommer med et bredt utvalg av fasong og type. Støvler og sko har også et bredt utvalg. Fra tradisjonelle kjørestøvler som gir god beskyttelse til modeller som ligner vanlige sko. En kjørestøvel som dekker godt oppover leggen beskytter mer enn en kort sko. Det viktigste er at støvelen sitter godt rundt ankelen og ikke faller av ved en ulykke. Sørg for at alt utstyr er CE-godkjent.

Bekledning

Her har du mange alternativer. Bekledning kan være enten i tekstil eller skinn, laminert eller med membran. Velg en jakke og bukse som passer godt, slik at beskyttelsen sitter på rett plass. Jakke og bukse bør festes sammen med glidelås hvis mulig, for å holde beskyttelsen på plass og øke komforten under kjøring. Dette vil hjelpe å holde beskyttelsen på plass ved et uhell, men også gjøre kjøreturen mer behagelig.

Ryggskinne

Ryggskinner beskytter ryggmargen ved å absorbere støt. Det har skjedd mye med teknologien de siste årene, og ryggskinnen er ikke lenger tung og pinne stiv når det er kaldt ute. Moderne ryggskinner er lettere, mer komfortable og tilpasser seg kroppens form. De fleste foretrekker å ha ryggskinnen i en lomme på innsiden av kjørejakken. Det viktigste er at den sitter godt inntil kroppen, sånn at den holder seg på plass hvis man skulle være uheldig.

Airbag

Det nyeste tilskuddet til sikkerhetssortimentet og som vi ser blir mer og mer vanlig blant våre kunder er airbag. Airbag-vest er en ny og stadig mer populær del av sikkerhetsutstyret. Her finnes det typer som er sensorstyrte og de som festes direkte til sykkelen. En airbag gir optimal beskyttelse av vitale kroppsdeler som nakke, rygg, bryst og mage. Vi er forhandlere av Furygan og Helite sine airbag systemer, kom gjerne innom for en demonstrasjon.  

Pris

Kostnad er ofte en viktig faktor, og kvalitet henger ofte sammen med pris. Det viktigste er å investere i utstyr som du vil bruke hver dag, ikke det som blir liggende hjemme. Invester i kjøreutstyr som er behagelig og som du ønsker å bruke, er vårt beste tips.

Vi vil avslutte med å understreke viktigheten med å investere i godt sikkerhetsutstyr. Bruk gjerne ekspertisen som finnes tilgjengelig hos oss på Speed Motorcenter, og spør oss gjerne om tips eller råd.

Vi ønsker deg en trygg og behagelig MC-sesong!

Vi på Speed Motorcenter har et stort utvalg med mye nytt og står klare til å hjelpe!

Se også: