MC sko/støvler

Velg riktige motorsykkelstøvler

Når du skal ut på motorsykkeltur, er det avgjørende å ha riktig fottøy for å beskytte føttene dine. Vanlige fritidssko gir ikke tilstrekkelig beskyttelse mot høye temperaturer, slag eller klemskader som kan oppstå ved motorsykkelkjøring. Hos Speed Motorcenter i Sandefjord hjelper vi deg med å finne de beste MC-støvlene som passer dine behov.

Speed Motorcenter / Speed MC / Sandefjord / MC Støvler / MC sko

Sikkerhet og valg av motorsykkelstøvler

Motorsykkelstøvler er en viktig del av sikkerhetsutstyret ditt. Klemskader er en vanlig skade som kan skje selv ved en liten velt når motorsykkelen står stille. Når du velger MC-støvler, bør du se etter følgende:

  • Ankelbeskyttelse: Sørg for at støvlene dekker og er forsterket rundt ankelen.
  • Forsterket såle: Dette gir ekstra beskyttelse og stabilitet.
  • Hæl- og tåbeskyttelse: Viktig for å beskytte føttene mot skader.
  • CE-merket: Sikrer at støvlene er godkjent for MC-bruk.

Materiale, komfort og varighet

MC-støvler kommer i ulike materialer som skinn, tekstil eller syntetisk. Ofte er det en kombinasjon av disse for å gi optimal komfort og sikkerhet.

  • Skinnstøvler: Slitesterke og tilpasser seg fotens form over tid. Krever vedlikehold.
  • Tekstilstøvler: Lettere enn skinnstøvler, ofte mindre vedlikeholdskrevende.

Ulike typer MC-støvler

Speed Motorcenter / Speed MC / Sandefjord / MC Støvler / MC sko

Det finnes flere typer MC-støvler, tilpasset ulike behov og kjørestiler:

Touringstøvler: er ideelle for lange turer. De er ofte vanntette og vindtette, med membraner som Gore-Tex som holder føttene tørre og varme. Disse støvlene gir også god beskyttelse for leggen.

Adventurestøvler: er stabile og kan være høye eller lave. De er designet for kjøring i ulendt terreng og har grove såler for bedre grep.

Racingstøvler: er stive for å gi maksimal beskyttelse, men likevel bevegelige for aktiv kjøring på bane. De har ekstra forsterkninger for å beskytte mot uhell i høy hastighet.

Sneakers/hverdagsstøvler kombinerer komfort og sikkerhet med et hverdagslig utseende. De har lavere skaft, men gir bedre beskyttelse enn vanlige sko, med forsterkninger ved ankel, tå og hæl.

Speed Motorcenter / Speed MC / Sandefjord / MC Støvler / MC sko / Rev'it

Viktigheten av god kjørebekledning for nybegynnere:

Som ny motorsyklist uten mye erfaring er det ekstra viktig å ha god beskyttelse. MC-støvler gir en beskyttende barriere for føttene og anklene, og kan redusere risikoen for alvorlige skader i tilfelle en ulykke. De gir også ekstra støtte og grep som er viktig under kjøring.

Hvordan velge riktig MC-støvler?

Her er noen tips for å finne de rette støvlene:

  • Passform: Sørg for at støvlene sitter godt og gir god støtte.
  • Bruksområde: Velg støvler som passer din kjørestil og behov.
  • Materiale: Velg materiale som gir riktig balanse mellom komfort og beskyttelse.
  • Vanntetthet: For norske forhold er vanntette støvler ofte en god investering.

Beskyttelse og sikkerhet

MC-støvler er utstyrt med flere beskyttelsesfunksjoner som forsterket såle, ankelbeskyttelse, tåkappe og hælbeskyttelse. Disse elementene sikrer at du får optimal beskyttelse under kjøring.

Riktig passform og komfort

For å finne riktig passform, må du måle foten nøye og prøve flere modeller. Hvis du vipper mellom to størrelser, gå opp en størrelse for bedre komfort og isolasjon.

Ta kontakt for råd og veiledning

Hos Speed Motorcenter i Sandefjord har vi et stort utvalg av MC-støvler. Hvis du er usikker på hvilke støvler som passer best for deg, ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne. Besøk vår butikk for å prøve ulike modeller og få ekspertråd.

Vi håper denne guiden hjelper deg med å finne de perfekte MC-støvlene. Husk, riktig fottøy er avgjørende for din sikkerhet og komfort på veien. God tur!

Kom innom oss eller sjekk ut vårt utvalg i vår nettbutikk: