Hvilken Optimate-lader skal jeg velge?

Mange kunder lurer på hvorfor de skal kjøpe en Optimate batterilader, og mange lurer på hvilken Optimate lader de skal velge. Her er de viktigste punktene:


1. Optimate har lavt strømforbruk

Optimate har elektronisk konvertering av spenning. Veldig lite strøm går tapt i konverteringen, derfor bruker en Optimate batterilader mye mindre strøm enn de billigste laderne på markedet. Optimate laderen koster litt mer i anskaffelse, men mellomlegget spares fort inn på strømregningen.


2. Optimate har avansert ladeprogram med ekte vedlikeholdsmodus

Optimate er eneste batterilader på markedet som holder batterinivået på topp så lenge den er tilkoblet batteriet. Andre ladere har en batterivakt som setter i gang lading når batteriet kommer ned på et visst spenningsnivå. Dette er uheldig fordi du unødvendig bruker av batteriets sykluser. I tillegg er det fare for at du kobler fra laderen mens batteriet har en spenning nært grensen for å sette i gang lading. Velg en Optimate så er du sikker på at batteriet ditt er 100% når du skal starte motorsykkelen.

3. Hvor ofte skal jeg lade?

Så ofte som mulig! Moderne motorsykler har avansert elektronikk med minnefunksjoner som trekker strøm når motorsykkelen ikke er i bruk. I tillegg bruker denne elektronikken mer strøm når motorsykkelen er i bruk, og det fører til at du må kjøre lenger for å hente opp igjen batteriet etter en oppstart. Motorsykler er utstyrt med små batterier, og en enkelt oppstart bruker ganske mye av den totale kapasiteten i batteriet. Bruker man motorsykkelen til mye småkjøring med turer på under 30 minutter bør man lade batteriet ukentlig for å unngå at batteriet tappes for langt ned.

4. Kan jeg bruke en hvilken som helst batterilader til å lade Lithium batterier?

Nei, Lithium batterier krever spesialtilpasset ladeprogram for å kunne maksimere effekten. Velg en Optimate Lithium lader eller en Optimate Duo variant til å lade Lithium batterier. 

5. Min gamle lader av annet merke indikerer at batteriet er i orden, men startmotoren går ikke når jeg trykker på starteren – Hva gjør jeg?

Optimate 4 har Recovery programmer som kan redde batterier med så lav spenning som 0,5V. Når batterispenningen får være så lav over tid vil cellene i batteriet sulfatere. Det krever helt spesielle ladeprogrammer for å kunne desulfatere disse cellene og hente kapasiteten opp igjen. Optimate 4 Quad Premium kan lade både Lithium og Syre batterier direkte gjennom CanBus system. Markedets mest komplette lader for motorsykkelbatterier!

6. Hvilken Optimate lader skal jeg velge?

Optimate 4

Optimate 4 er en vedlikeholdslader med recoveryprogram for 12V syrebatterier. Den har egen canbusfunksjon som gjør at batterier på for eksempel BMW kan lades gjennom originalt strømuttak på sykkelen. 

Kontakt oss for en hyggelig MC-prat!