Valg av Airbag til MC

For en motorsyklist er det essensielt å prioritere sikkerhet, da det gir nødvendig beskyttelse ved ulykker og bidrar til å redusere alvorlige skader.

speedmotorcenter / Speed mc / sandefjord / airbagvest

Airbag-vester for motorsyklister har gått fra å være en kuriositet til å bli en viktig del av moderne kjøreutstyr. Flere og flere motorsyklister har fått øynene opp for denne teknologien, som nå er tilgjengelig til overkommelige priser.

Men hvorfor skal man velge en airbag-vest fremfor tradisjonell beskyttelse?

Svaret er det samme som for biler: airbag gir den beste beskyttelsen man kan få. Det er ikke uten grunn at airbag nå er påkrevd i flere motorsportgrener på to hjul. Vi ser også at profesjonelle som politi, redningstjenester og kjørelærere bruker airbag-vest.

Hvordan fungerer en airbag-vest sammenlignet med airbager i biler?

Ved bilkrasj utløses airbagene og fylles med luft på brøkdelen av et sekund, selv om dette ofte ser langsomt ut på film. For motorsyklister er situasjonen annerledes. I en bil er man fastspent og beskyttet av selve bilens konstruksjon, mens en motorsyklist ofte kastes av sykkelen og treffer bakken flere ganger. Airbag-vestene for motorsyklister blåser seg like fort opp som bilens airbag, men forblir oppblåst i cirka 30 sekunder for å beskytte mot gjentatte slag og støt.

Airbag-vestene beskytter både foran og bak, og dekker viktige organer samt rygg og nakke. Selv om airbag ikke er en ny oppfinnelse, er teknologien for motorsyklister mer kompleks. Det har tatt tid å utvikle sensorer og algoritmer som raskt nok kan avgjøre når vesten skal utløses.

Moderne vester bruker elektroniske systemer som analyserer bevegelsene til både motorsykkelen og føreren tusen ganger i sekundet, og aktiverer vesten umiddelbart ved unormale bevegelser. Dette gir en raskere og mer pålitelig utløsning.

Som motorsyklist er det verdt å vurdere denne investeringen i din sikkerhet. MCF og andre sikkerhetsorganisasjoner i Norge oppfordrer sterkt til bruk av airbag-vest, og med god grunn: det kan være forskjellen mellom liv og død i en ulykke.

Speed Motorcenter er forhandlere av Furygan og Helite airbag-vester, så kom gjerne innom for en demonstrasjon.

Speed Motorcenter / Speed MC / Sandefjord / Airbag vest / MC

Furygan Airbag Evolution Vest er utviklet av In&nmotion, som består av verdens største team av utviklere for airbag til motorsyklister. Dette er per i dag verdens lketteste elektroniske airbag. Vesten trenger en elektronisk boks (In&box) som kjøpes eller leases fra  www.inemotion.com.

Speed Motorcenter / SpeedMC / Sandefjord / MC / Airbag vest

Turtle 2 Hi-vis Electronic Airbagvest MC er en videreutvikling av Turtle vesten og her har Helite tatt designet ett skritt videre. Blant annet sitter nå  CO2 patronen inne i en borrelåslomme, samt at det er sydd på en neoprenkrage for å unngå gnag på halsen. Wireless Airbag systemet til Helite består av 2 sensorer: • En sensor integrert i vesten (CDU): som følger førerens bevegelser i kontekst

• En sensor som plasseres på motorsykkelens fremgaffel (SDU): som detekterer kollisjon mot motorsykkelen.

Se også: