Ungdomsuke – Mellomtung MC

Det finnes et bredt utvalg av mellomtung MC. En perfekt overgang for ungdom som kommer fra 125ccm, som en snill og lettkjørt sykkel for førere i alle aldre, eller som et rimeligere alternativ for å få MC-drømmen oppfylt.

Når du skal kjøpe sykkel så er det noen spørsmål du bør stille deg selv:

Hvilke behov har jeg og hva skal sykkelen brukes til?
Hvilken sittestilling og størrelse trives jeg best med?
Hvilket budsjett har jeg?

Vi har skrevet en informativ artikkel om hva du bør tenke på før du bestemmer deg for hvilken motorsykkel du skal velge.

Artikkelen kan du lese her

Markedet for mellomtung motorsykkel har virkelig blomstret de siste årene. For at en sykkel skal kunne kjøres på A2 sertifikat er regelen at sykkelen ikke kan ha mer enn 48hk. Flere av modellene fra både Yamaha og BMW kan registreres ned, da er regelen at sykkelen opprinnelig ikke kan ha mer enn 96hk.

Mange av fabrikantene har de siste årene hatt mer fokus på torque, noe som gjør sykkelen sterkere på bunnen og gir en følelse av en sprekere motor enn hk kanskje tilsier. Etter avgiftsendringene i 2021 kom mellomtunge sykler særdeles gunstig ut, samtidig er sykkelen i de fleste tilfeller billigere å forsikre enn tunge motorsykler.

Hele utvalget av mellomtung MC finner du her

Med erfaringen og fagkompetansen vi sitter på her på Speed Motorcenter er vi enige i at man ikke skal undervurdere en mindre sykkel! Det er en herlig følelse å kjenne at man kjører sykkel, istede for at sykkelen kjører deg.

Vi tar ut demosykler for prøvekjøring over påske dersom været tillater det. Velkommen!